Haber

100. Yıl Bisiklet Turu Sivas-Amasya Etabı-1 Ağustos ile Başladı

100. YIL CUMHURİYET BİSİKLET TURU’NUN İLK ETAPININ KAZANAN VE SARI MAYO SAHİBİNİ SPORTS TOTO BİSİKLET GRUBU’NDAN AHMET ÖRKEN OLDU

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, 208.8 km’lik Sivas-Amasya etabıyla büyük bir coşkuyla başladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Cumhuriyetin 100. Yıldönümü şerefine; Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Avrupa Tipleri 2023 takviminde Seçkin Erkekler 2.2 kategorisinde düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, 208.8 km’lik Sivas-Amasya etabıyla start aldı.

Cumhuriyet’in kuruluş adımlarının atıldığı Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünde geniş bir kalabalığın önünde başlayan pedallar, büyük bir coşkuyla Amasya Milli Meslek Müzesi önünde bitiş setine girerek onuru taşıdı. Cumhuriyetin kuruluş yolculuğunun

Tarihi yarışın startını Sivas Belediye Başkanı Hilmi Alım, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekili Hasan Aksu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu birlikte verdi. Festival, bu yıl ilk kez düzenlenen “100. Yıl” coşkusuyla başladı. “2. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu”nun en uzun ve ilk etabı olan Sivas – Amasya etabının startı şenlikli bir havada verildi. Cumhuriyetimizin simge noktalarından biri olan Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünde tarihi başlangıcı bekleyen bisikletçiler ve seyirciler “100. Yıl” tanıtım filmini izledi. Tanıtım filminin ardından Türkiye Bisiklet Federasyonu Lideri Emin, Müftüoğlu; Sivas Belediye Başkanı Hilmi Alım, Sivas Valisi Dr. Son Türkiye Yol Şampiyonu Burak Abay, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Alım, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekili Hasan Aksu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Lideri Emin Müftüoğlu takdim etti. Federasyon: “Tam bir asır önce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk milleti bu güzergâhtan başlayarak bağımsızlığımızın temellerini attı. Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılında Uluslararası 100. Yıl Bisiklet Yarışması’nı düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Tarih dolu yollarda gezin. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ve Sivas Milletvekili Hasan Aksu’ya huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Sivas’tan Ankara’ya 784 kilometrelik bisiklet yarışları başladı.

16 ülkeden 104 sporcunun katıldığı yarışlar Sivas Atatürk ve Kongre Merkezi önünde yapıldı. Sivas misafirperverliği ile uğurlanan sporcular, 5 gün sonunda Ankara Zeybeği ile Başşehir Ankara’da karşılanacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Sivas’ın milli mücadeledeki değerine vurgu yaptı. Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Alım ve Sivas Milletvekili Hakan Aksu’ya imzalı bisiklet forması hediye etti. Bisikletçiler protokol üyeleri tarafından saat 9.00’da start aldı. Bisikletçiler Şehzadeler Şehri Amasya’ya pedal çevirmeye başladı.

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun 208.8 km’lik ilk etabı olan Sivas-Amasya Etabı’nda Sarı Mayo ve 1. Etap birincisi Spor Toto Bisiklet takımından Ahmet Örken oldu.

6 ülkeden 16 gruptan 100 bisikletçinin start aldığı 208.8 km’lik Sivas-Amasya etabında Etap Lideri Ahmet Örken 5 saat 11 dakika 54 saniyelik derecesiyle Sarı Mayo’nun sahibi olurken, Türkiye’nin en kısa mesafe koşucusu oldu. Birinci etabı 5 saat 11 dakika 54 saniye ile tamamlayan etapta yeşil mayoyu Beykoz Belediyesi Spor Kulübü’nden Maximilian Stedman giyecek. Beyaz mayonun sahibi MES Sungun Azad grubundan 5 saat 11 dakika 56 saniye ile en iyi performans gösteren en genç sporcu Ali Labib Shotorban oldu.

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı şerefine düzenlenen etabın birincisi Sarı Mayo’nun sahibi Ahmet Örken, Türk Bayrağını taşıma onuruna sahip oldu. Ahmet Örken, Cumhuriyetin 100. yılı şerefine 2 Ağustos’ta Amasya-Havza etabında hem Sarı Mayo’yu hem de Türk Bayrağını taşıyacak.

Yarışın Hikayesi

100. Yıl Bisiklet Turu’nun ilk etabına start, bitiş ve geçiş güzergahlarında Türk bayrakları eşliğinde katılan vatandaşlar, Cumhuriyet yolunda bisikletçilere büyük bir coşkuyla eşlik etti.

Yarışın 2. etabı 89.4 km’lik mesafe ile 2 Ağustos’ta Amasya-Havza etabı olacak. Amasya’da Milli Gayret Müzesi önünden saat 09:00’da başlayacak yarış, Havza Atatürk Evi önünde son bulacak.

UCI Kıta Grupları, Ulusal Gruplar ve Kulüp Gruplarının katılacağı 100. Yıl Bisiklet Turunda; 16 gruptan 100 bisikletçi Cumhuriyet yolunda, tarihin izinde Sivas’tan Ankara’ya 784 km pedal çevirecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu; Cumhurbaşkanlığı, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İl Valilikleri, Belediyeler, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Kamu Kurumlarının destekleriyle Cumhuriyetin kuruluş adımlarının atıldığı Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi’nde start aldı. ve Shimano Türkiye; Amasya, Havza, Samsun, Çorum ve Çankırı üzerinden 5 Ağustos Cumartesi günü Cumhuriyetin kurulduğu Türkiye Birinci Büyük Millet Meclisi önünde sona erecek.

Etap Tarih Km Başlangıç ​​Bitiş

2. Etap: 2 Ağustos Amasya-Havza 89.4 km 09:00 11:15

3. Etap: 3 Ağustos Havza-Samsun 135.4 km 09:00 12:25

4. Etap: 4 Ağustos Samsun-Çorum 176.1 km 09:00 13:25

5. Etap: 5 Ağustos Çankırı- Ankara 175.4 km 09:00 13:25

 

2. Etap: 2 Ağustos Amasya-Havza 89.4 km 

Başlangıç ​​: Amasya Milli Emek Müzesi önü 09:00

Bitiş : Havza Atatürk Köşkü önü 11:15

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu