Haber

Aliağa Belediyesi 4. Fabrika Ödüllerine Damgasını Buldu

Aliağa Belediyesi, Turizm Uygulamaları, Park ve Mesire Alanı Uygulamaları, Öncü Ödülü ve Cadde, Cadde ve Meydan Uygulamaları kategorilerinde 4 ödül aldı.
 

Spordan sanata, sosyal donatı alanlarından turizme, ulaşımdan sağlığa birçok alanda hayata geçirdiği projelerle şehre yeni bir kimlik kazandıran Aliağa Belediyesi, ‘Bitki Peyzaj Projesi ve Süs Bitkileri Ödülleri’nde 4 kategoride ödüle layık görüldü. ‘ Bölümün En İtibarlı Ödüllerinin verildiği törenle. Aliağa Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Güzelhisar Toplum Tesisleri ‘Turizm Uygulamaları’, Kent Park ‘Park ve Mesire Alanı Uygulamaları’, İstiridye Mantarı Üretim Tesisi ‘Öncü Ödülü’, 29 Ekim Cumhuriyet Köprülü Kavşağı’nda ise ödül aldı. ‘Cadde, Sokak ve Meydan Uygulamaları’ kategorisi.

İki yılda bir düzenlenen Bitki Peyzaj Projesi ve Süs Bitkileri Ödülleri’nin dördüncüsü, 1400 kişinin katılımıyla Sapanca’da gerçekleştirildi. 4 ana kategoride 28 bölümde toplam 98 ödül bulundu. İş ve sanat camiasını buluşturan ödül gecesine peyzaj ve süs bitkilerinin tanınmış isimlerinin yanı sıra yerel yönetimler, bürokratlar ve STK temsilcileri katıldı. Baha konseri ile başlayan programın sunuculuğunu Kadir Kapakdemir üstlenirken, ödül takdimlerinin ardından Cengiz Kurtoğlu sahne aldı. Yoğun bir katılımın olduğu Bitki Ödülleri’nde dikkatleri üzerine çeken Aliağa Belediyesi, dört ödül birden kazandı.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN ‘ÜRETİM İÇİNDEYİM’ PROJESİNE ÖDÜL
Aliağa Belediyesi, bölümü profesyonelleştiren, ürettiği işlerle ticari değer yaratan, bilimsel kaynakların kullanılmasını sağlayarak ülke ekonomisine değer katan çalışmalara verilen “Öncü Ödülü” kategorisinde ödüle layık görüldü. sektörel gelişime yönelik yatırımları ve faaliyetleri sonucunda ülkemizdeki uluslararası normları ve uluslararası normları yakalamaktadır. İstiridye mantarı üretim tesisinin engelli bireylerle üretilmesiyle ödüllendirilen projenin ödülünü TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Özay Yerlikaya takdim ederken, ödülü Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adil Çağlar aldı.

TURİZM UYGULAMALARINDAN İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
Aliağa Belediyesi ‘Turizm Uygulamaları’ kategorisinde ikinci ödülünü aldı. Bu kategoride yer alan turistik tesis; Güzelhisar Sosyal Tesisleri projesi, sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve ekolojik yaşamın sürdürülebilirliğine katkı sağlarken bu kategoride ödüle layık görüldü. Aliağa Belediyesi adına ödülü Başkan Yardımcısı Kürşat Bahadır Turan alırken, ödülü Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç takdim etti.

KENT PARK’A ÖDÜL
4. Fabrika Ödülleri’nde ‘Park ve Rekreasyon Alanları Uygulamaları’ kategorisinde Yeni Mahalle’de tasarlanan Kent Park, Seçici Kurul tarafından ödüle layık görüldü. 110 dönüm alan üzerine kurulu proje, yeşil donatıları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları ve dinlenme alanlarıyla vatandaşlara inançlı ve eğlenceli vakit geçirme fırsatı sunuyor. Aliağa Belediyesi adına ödülü Başkan Yardımcısı Mustafa Tahir Acar aldı ve ödülü TMSF Başkanlık Danışmanı İsa Şimşek takdim etti.

REKOR KIRAN KÖPRÜSÜ KAVŞAĞI
Aliağa Belediyesi tarafından rekor sürede tamamlanan 500 metre uzunluğundaki Cumhuriyet Köprülü Kavşak projesi Seçici Kurul’un yanı sıra programa katılan herkesin ilgisini çekti. Kadir Kapakdemir, “Ben de bu projeyi bekliyordum, bu çalışmayı daha önce basında görmüştüm, 10 gün önce yaptığımız toplantıda dile getirdim, Başkan Serkan Acar ve ekibini tebrik ediyorum” dedi. 29 Ekim Cumhuriyet Köprülü Kavşak projesi ‘Cadde, Cadde ve Meydan Uygulamaları’ kategorisinde ödül alırken, ödülü Başkan Danışmanı İbrahim Sönmez’e Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-talas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu