Haber

Antalyaspor Yüzme Takımı, Türkiye Açık Su Yüzme Kış Şampiyonası’nda 9 madalya kazandı

Antalyaspor Yüzme Takımı, Türkiye Yüzme Federasyonu’nun Kocaeli’de düzenlediği Türkiye Açık Su Yüzme Kış Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları’nda 2’si altın olmak üzere toplam 9 madalya ve milli takım vizesi kazandı.

Gebze Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen şampiyonanın 7.500 metre aralık yarışında kırmızı beyazlı yüzücüler Boran Atasoy, Muhammed Eyüp Oya ve Abdulaziz Oruç sırasıyla birinci, ikinci ve üçüncülük elde ederek madalya kazandı. Ülkemizin çeşitli illerinden çok sayıda yüzücü katıldı.

Antalyasporlu erkek yüzücülerin rakiplerine geçit vermediği 7.500 metre kadınlar kategorisinde yarışan Zeynep Çokarı, ikinci olarak gümüş madalyaya bir yenisini daha ekledi.

Yüzme takımı sporcularının 7.500 metrede gösterdiği etkili performansın ardından 5.000 metre mesafeden suya giren Antalyasporlu Bekir Murat Postacıoğlu, birincilik kazandığı altın madalyayla Akrepler’in madalya sayısını 5’e çıkardı.

Kadınlarda ise 11-12-13 Yaş Gelişim Grubu Yarışları’nda vuruş yapan kırmızı beyazlı atlet İrem Çağman 3’üncü ve bronz madalyanın sahibi olurken, takım arkadaşları Lidya Erdoğan ve Deniz Pekşen ise 3’üncülükte 5’inci ve 6’ncı oldu. bin metre yarışı. Gelişim grubunda ilk 8’e giren sporculara özel olarak verilen madalyaları Erdoğan ve Pekşen kazandı.

Mesafesi itibarıyla oldukça zorlu bir yarış olan 10 bin metre yarışında yarışan Antalyasporlu Poyraz Şan Aşkın, 1.53.26.60’lık derecesiyle gümüş madalyanın sahibi oldu. Poyraz Şan, elde ettiği dereceyle Milli Takım seçme sıralamasında 4’üncü sırada yer alarak 18 Mayıs 2024 tarihinde İtalya’da düzenlenecek olan Len Cup’ta mücadele edecek milli takımımızda yer almaya hak kazandı. – ANTALYA

polateli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu