Haber

BAKAN URALOĞLU SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA DENETİMDE OLDU

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İkinci pistle havalimanımızın kapasitesinin iki katına çıkarılması için çalışmalara başladık. Bugün Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2. pistini iniş kalkışa uygun hale getirdik. “

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelerek havalimanı yetkilileriyle birlikte inşaatı devam eden 2’nci pistte incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, incelemelerinin ardından Uçuş Kulesi’ne çıkarak, kalkışa hazırlanan İspanya’nın Barselona kentine uçan uçağa kalkış izni verdi. Bakan Uraloğlu daha sonra bir açıklama yaptı.

Uraloğlu, “Ülkemizin yurt dışına açılan en önemli kapılarından biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2. pist ve yeni üstyapı çalışmalarını inceledik. Her geçen gün artan yolcu sayısı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanımızın önemli bir kapasite artışına ihtiyacı vardı. yolcularımız ve vatandaşlarımızdan gelen talepler nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı Gökçen Havalimanı’nı yenilikçi ve vizyoner bir bakış açısıyla geliştirmeye devam ediyoruz.Bildiğiniz gibi havacılık sektörümüz 2020 yılına kadar her yıl rekor artışlarla sürekli büyüyordu. pandemi nedeniyle ulaşım sektöründe faaliyetlerin durduğu bir yıl, 2021 yılı ise salgının etkilerinin yavaş yavaş ortadan kalktığı bir yıl oldu.Ancak iç hat ve iç hatlarda yaklaşık 181 bin uçuş trafiği ile yaklaşık 25 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Sabiha Gökçen’de 2021 yılı yaşandı. 2021 yılında dış hatlarda bu sayı 2022 yılında yaklaşık 31 milyon yolcuya yükseldi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2023 yılının ilk 8 ayında yaklaşık 150 bin uçuş trafiği gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 131 bin civarındaydı. Yine geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 19 milyon 700 bin olan yolcu sayısı bu yıl 24 milyon 300 bine yükseldi. “Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23’lük bir artış var ve bu sayının önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

“3 BİN 540 METRE UZUNLUĞUNDAKİ 2’NCİ PİST İLE GENİŞ GÖVDELİ UÇAKLAR HAVALİMANIZA İNİŞ YAPILABİLECEK”

Yapımı devam eden 2. pist hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, “İkinci pist ile havalimanımızın kapasitesinin iki katına çıkarılması için çalışmalara başladık. Bugün de Sabiha Gökçen Havalimanımızın 2. pistini iniş kalkışa uygun hale getirdik. ILS Uçuş kontrol çalışmalarının test ve devreye alınması.” ve test uçuşlarımız devam ediyor. 3 bin 540 metre uzunluğundaki 2’nci pistle birlikte havalimanımıza en geniş gövdeli uçaklar iniş yapabilecek. Ayrıca 13 bin 520 metre uzunluğunda, 13 bin metre uzunluğunda ve 12 bin 400 metre uzunluğunda 3 adet Paralel Taksi Yolu da projelendiriliyor. Ayrıca 2. pist ve hızlı çıkış taksi yolları ile pistten orta aprona ulaşımı sağlayan kontak taksi yollarının inşaatını, elektrik ve elektronik imalatlarını da tamamladık. 2. pist inşaatının yanı sıra; 46 uçak kapasiteli Orta Apron, 40 uçak kapasiteli Kargo Apronu, blok, itfaiye ve garaj binası gibi 19 bin m2 kapalı alana sahip teknik üstyapı tesisleri ve 91 metrelik yüksek Hava Trafik Kontrol Kulesi de kazanıldı. Yeni hava trafik kontrol kulemiz 9 Ocak 2023 tarihinde hizmete açıldı. “O günden bu yana tüm ATM sistemleriyle 7/24 hava trafik operasyonlarına hizmet veriyor” dedi.

“KARGO ÖNLÜK BETON KAPLAMA İMALATIMIZ DEVAM EDİYOR”

Bakan Uraloğlu, “Kargo Apronu beton kaplama üretimlerimiz devam ediyor. Projemiz kapsamında ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı – Pendik Bağlantı Yolu’nun yer altına alınarak üzerinden ikinci pistin geçirilmesi için de çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde; şu anda doğu tüpü ve doğuda güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. batı tüp pisti bölgesinde kemer imalatlarını tamamladık. terminal-3 bölgesinde kemer imalatları devam ediyor. şu anda TEM bağlantı yolu trafiği doğudan veriliyor. tüp. Batı tüpünde de temel ve iç perde imalatına başladık. Orhanlı Bölgesinde yol geçiş ve altyapı deplasman imalatlarımız devam ediyor. Sabiha Gökçen Havalimanı inşaatını, Alabalık tesisi inşaatıyla özdeşleştirenler oldu. Tuz Gölü’nü eleştiriyorlardı: “Uçağın inmediği yere havalimanı yapan başka ülke gördünüz mü?” Proje kapsamında yaptığımız TEM Bağlantı Yolu ve Tüneli çalışmasına anlam veremediler. sosyal medyada dağların olmadığı bir yere tünel yapmışlar. Ayrıca sahte ve yalan paylaşımlar yayınladılar. “Bugün Sabiha Gökçen Havalimanı ülkemizin en fazla yolcu trafiğine sahip ikinci havalimanıdır” dedi.

Uraloğlu, “1 milyar 650 milyon insanın yaşadığı, 11 trilyon dolarlık ticaret hacmine sahip 67 ülkeye maksimum 4 saat uçuş süresiyle coğrafi avantajımız var. Bu kapsamda başlattığımız Bölgesel Havacılık Politikası ile 2003 yılında havacılık sektöründe kaybedilen yılları telafi etmenin yanı sıra ülkemizi de havacılıkta küresel bir oyuncu haline getirdik.” Burayı merkez haline getirdik. Geçtiğimiz ağustos ayında havalimanlarımızda yaklaşık 25 milyon yolcuya hizmet verdik. 2023 yılının ilk 8 ayında tüm havalimanlarımızda 143 milyon 360 bin yolcu ağırladık ve 2003 yılında 34 milyon olan yolcu sayımızı neredeyse 5 katına çıkardık. Yolcu sayısındaki artışlara baktığımızda; Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı. “Havalimanlarımızı kullanan yolcu sayısının 220 milyona ulaşarak yeni bir tarihi rekor kıracağını öngörüyoruz” dedi.

haber-gundogmus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu