Haber

BOTAŞ İddialarına Türk ve Rus Şirketlerinden Açıklama

BOTAŞ, Rusya ile doğalgaz ödemeleri ile ilgili tezlere yanıt verdi. Geçtiğimiz günlerde Rusların gözünü BOTAŞ’a diktiğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Geçen yılın sonunda BOTAŞ’ın Rusya’dan gaz ödemelerini ertelemesini istediği söylentileri yayılmış ancak resmi olarak kabul görmemişti. Ancak yapılan açıklamalarda ertelemenin tamamen yalanlanmaması da dikkat çekti.

Geçen yılın sonunda BOTAŞ’ın Rusya’dan ödemelerin ertelenmesini talep ettiği haberi görülmüş, resmi bir yalanlama gelmemiş ve sorular karşısında Enerji Bakanı Dönmez’in yaptığı açıklama dikkat çekmişti.

BOTAŞ da günler sonra konu hakkında açıklama yaptı.

Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Son dönemde bazı medya organlarında BOTAŞ’ın Rus petrol ve doğal gaz şirketi Gazprom tarafından devralınacağına dair asılsız iddialar yer almaktadır. Bu iddialar karşısında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Söz konusu haber ve içeriklerde de yer aldığı üzere Türkiye’nin enerji sektöründeki lider kamu kuruluşu BOTAŞ’ın Gazprom Şirketi dahil herhangi bir ülke veya şirkete satışı/devri iddialarının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. ‘ ifadeler kullanılmıştır.

Açıklamada, dünyada benzeri görülmemiş bir enerji krizinin yaşandığı bu dönemde, şirketin aldığı tedbirler sayesinde Türkiye’nin doğal gaz arzında herhangi bir sorun yaşamadığı vurgulandı.

Rus Gazprom da Türk basınında yer alan bazı basın organlarında BOTAŞ hakkında çıkan tezleri yalanladı.

Gazprom’un BOTAŞ yönetimini devralmasıyla ilgili tezlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “BOTAŞ’ın Gazprom yönetimine devrine ilişkin iddia edilen müzakereler veya niyetler hakkında bazı Türk basınında yer alan bilgiler tamamen gerçek dışıdır.” söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu