Ekonomi

Depremzedelere bağışlanacak konutlara KDV muafiyeti

Gelir İdaresi Başkanlığı, kamu kuruluşu olan meslek kuruluşlarının deprem bölgesinde yaptıracağı hibe evlerinde KDV muafiyeti uygulamasını detaylandırdı.

Reuters’in haberine göre, iş yeri, fabrika, alışveriş merkezi, cami, park, okul, hastane, sosyal tesis gibi konut dışı yapıların inşası, mevcutların tadilatı, bakım ve onarımına yönelik mal ve hizmet satın alınması konutlar istisna kapsamında değerlendirilmeyecektir.

AFAD ile protokol önemli olacak

Meslek kuruluşlarının istisnadan faydalanabilmesi için AFAD ile bağış protokolü imzalaması gerekecek. İstisna, 31 Aralık 2024 tarihine kadar kuruluşlara yapılacak teslim ve hizmetlerde geçerli olacak. Bu tarihten sonra inşa edilen konutların bağışlanması istisna uygulamasını etkilemeyecek. Bu kuruluşlar KDV mükellefi olup olmamalarına bakılmaksızın muafiyetten yararlanacak.

KDV istisnası işlemlerinden kaynaklanan iade talepleri, tebliğ ile belirlenen gerekli belgelerin ibraz edilmesi ve 10 bin TL’yi aşmayan nakit iade taleplerinin yerine getirilmesi şartıyla vergi inceleme raporu, YMM raporu ve teminat aranmaksızın yerine getirilecektir. Vergi inceleme raporuna veya YMM raporuna göre yerine getirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu