Haber

Diyarbakır’da 72 binaya ‘derhal yıkım’ kararı: ‘İki yılda yaptığım evi bir günde kaybettim’

Maraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır’da 72 bina için ‘acil yıkım’ kararı verildi. Hakkında “acil yıkım” kararı verilen Taş Apartmanı sakinlerinden Deniz Demirel, sadece 2 battaniye ve 4 yastık kurtarabildiğini, devletin kendilerine acilen destek vermesi gerektiğini belirtti.

Amida’dan Gönül Morkoç’un haberine göre Mevlana Halit Mahallesi’ndeki 8 katlı 24 daireli Taş Apartmanı da deprem sonrası yapılan kontrollerde “acil yıkım” kararı alınan yapılardan biri. Depremde bitişikteki Hisami Apartmanı çökerken, enkaz kaldırma çalışması nedeniyle bölge polis bandıyla kapatıldı. Taş Apartmanı sakinleri eşyalarının hiçbirini alamadı.

21 Şubat’ta başlayan binanın yıkımı 9 saat sürdü. Yıkım bittikten sonra kepçelerle başlayan enkaz kaldırma çalışmalarından kurtarılan birkaç yorgan, yatak ve battaniye enkazın yanındaki boş alana bırakıldı. Kapkaç ekiplerinin enkaz kaldırma çalışması yaptığı alan polis bariyerleri ile kapatıldı. Bariyerlerin arkasında bekleyen Taş Apartmanı sakinleri, kepçe darbelerinden kurtulan birkaç eşyasını almak için kaymakamın iznini bekledi. İznin alınmasının ardından polis nezaretine alınan depremzedeler, bulabildikleri birkaç parça eşyayı alarak bölgeden ayrıldı.

‘İKİ YILDA İNŞA ETTİĞİM EVİ BİR GÜNDE KAYBEDİM’

Depremden iki yıl önce evlendiğini söyleyen Deniz Demirel, enkaz kaldırma çalışmasını günlerce polis bariyerlerinin arkasından izleyerek eşyalarını bekledi. Deprem gecesi evde olmayan Demirel, 7 Şubat sabahı birkaç dakikalığına girdiği evinden çocuğunun kıyafetlerinden sadece birkaç modül alabildiğini belirtti.

Günlerdir enkaz altında bekleyen Demirel’in ilk işinin düğün fotoğraflarının yer aldığı albüm olduğunu söyledi. Düğün albümünü bulamadığını ifade eden Demirel, “Koca bir evden sadece 2 battaniye ve 4 yastık ayırdım. Bir de eşimin damatlığı. Albümü bulamadım ama eşimin damadını bulabildim. 2 yılda düzenlediğim evi bir günde kaybettim.Eşyalarımın taksitleri ve garantileri henüz bitmemişti.”

Bundan sonraki hayatını nasıl kuracağını bilmediğini belirten Demirel, hükümetin kendilerine acilen destek vermesi gerektiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

muradiyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu