Ekonomi

Dizele yeni zam geliyor

Uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişimler akaryakıt fiyatlarını değiştirmeye devam ediyor. Yeni gelişmeye göre motorin fiyatlarına 1 lira 38 kuruşluk artış bekleniyor. Fiyat artışının 29 Ocak Pazartesi gününden itibaren geçerli olacağı belirtiliyor.

Akaryakıt dairesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 29 Ocak Pazartesi günü motorinin litre fiyatına 1 lira 38 kuruşluk artış yansıyacak. Akaryakıt ve LPG’de fiyat değişikliği beklenmiyor.

Motorin fiyatlarındaki son artış 20 Ocak’ta pompaya yansımış ve motorinin litre fiyatı 1 lira 15 kuruş artmıştı. 24 Ocak’ta benzin fiyatlarındaki artışla birlikte fiyatlar 1 lira 46 kuruş arttı. 18 Ocak’ta LPG fiyatlarına yansıyan artışın etkisiyle fiyatlarda 40 kuruşluk artış kaydedildi.

BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul’da akaryakıtın litre fiyatı: 38,38 TL, motorinin litre fiyatı 40,21 TL

Ankara’da benzinin litre fiyatı: 39,04 TL, motorinin litre fiyatı: 40,98 TL

İzmir’de akaryakıtın litre fiyatı: 39,25 TL, Motorinin litre fiyatı: 41,19 TL

LPG ortalama 20 TL fiyatla satılıyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları rafineriler tarafından, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz pazarındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişimler esas alınarak hesaplanıyor. Hesaplama sonucunda dağıtım şirketlerinin uyguladığı fiyatlar rekabet ve özgürlük nedeniyle şirketlere ve şehirlere göre değişiklik gösterebilmektedir.

EPGIS FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALDI

EPDK’nın fiyat değişikliklerini açıklayan tek sendika olan EPGİS’e hata şikayetinde bulunmasının ardından sendika, dava süreci sonuçlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişikliklerini vatandaşlarla paylaşmayacağını duyurdu.

habersile.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu