Haber

Düzensiz seçmen taşıma iddiası: Bazı bölgelerde yüzde 15 artış var

DEM Partisi Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, son 6 ayda seçim bölgesinde bazı bölgelerde yüzde 15’in üzerinde seçmen artışı yaşandığını belirterek, “Bu artışın Türkiye’ye yakışmadığı yalanına kimseyi inandıramazsınız” dedi. Siirt Emniyet Müdürlüğü’nün ifadesine göre ne hayatın akışı, ne de gerçekte operasyon ve tatbikat amaçlıdır.” ” söz konusu.

TBMM Genel Kurulu gündemi dışında konuşan İrmez, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin düzensiz seçmen transferi yoluyla bazı belediyeleri devraldığını, bunun 31 Mart seçimlerinden önce de devam ettiğini söyledi.

AK Parti’nin yöntem ve maddelere aykırı olarak binlerce seçmeni Şırnak Merkez, Güçlükonak, Beytüşşebap ve Uludere ilçelerine taşıdığını belirten İrmez, “Kolluk güçlerine mensup binlerce seçmen Şırnak ve ilçelerine kaydırıldı. Bu bölgelerde seçmen sayısında yüzde 15’in üzerinde bir artış yaşandı. Bu artışın ne hayatın akışına uygun olduğu, ne gerçekte olduğu, ne de Siirt Emniyet Müdürlüğü’nün ifade ettiği gibi operasyon ve tatbikat amaçlı olduğu yalanına kimseyi inandıramazsınız. “AKP vasiyet çalıyor, devlet kurumları da bu hırsızlığı örtbas etmeye çalışıyor ama şunu söyleyeyim, mızrak çuvala sığmıyor ve sığmayacak” dedi.

İrmez konuşmasında seçmen taşıma konusunda dikkat çekici örnekler verdi. Buna göre, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Şırnak merkez ilçe Yeşilyurt İlçesi Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Sokak 157 numarada oy kullanan seçmen sayısı 92 olurken, seçmen sayısının taşınmasıyla toplam sayı 2 bin 968 oldu. Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Caddesi’nde mayıs ayı seçimlerinde seçmen sayısı 752 iken, 6 ayda hareket eden seçmen sayısıyla 4 bin 368 kişiye yükseldi. Şırnak Merkez Bahçelievler Mahallesi Vilayet Bulvarı 13 Nolu’da 14 Mayıs 2023 seçimlerinde oy kullanan seçmen sayısı 15 iken bu sayı 1355’e ulaştı.

Benzer örneklerin Uludere, Beytüşşebap ve Güçlükonak ilçelerinde de yaşandığını belirten İrmez, YSK’ya gerekli itirazları yapacaklarını ve bunu da ifşa edeceklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu