Ekonomi

Firmaların deprem bölgesine yardım çalışmaları sürüyor

Türkiye’de büyük acılar yaşanmasına neden olan depremlerin yaralarını sarmak için firmalar da yardım çalışmalarını sürdürüyor.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN 12 MİLYAR TL KAYNAK

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Sabancı Topluluğu olarak bölgede meydana gelen afette 19 çalışma arkadaşımızı ve çalışanlarımızın yaklaşık 1.000 aile ferdini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Depremlerde 2 bin 343 çalışan evini kaybetti. Tüm bu zor koşullara rağmen Enerjisa çalışanlarımız ilk andan itibaren bölgedeki elektrik dağıtım şebekesinin eski haline getirilmesi için büyük bir özveriyle çalıştılar.”

Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgede yapılması gereken destekler için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibata geçtiklerini belirten Cenk Alper, şöyle devam etti: “Sabancı Topluluğu olarak insanlarımıza barınma ve barınma imkanı sağladık. ve 44 lokasyonumuzdaki çalışanlarımız. Bugüne kadar bölgeye 750 konteyner, 148 seyyar tuvalet, 56 tır ihtiyaç ve 75 bin destek paketi gönderdik. Bu desteklere ek olarak günde 26 bin 200 kişiye yemek dağıtıyoruz” dedi.

Sabancı Gönüllüleri ile birlikte bölgedeki yardım çalışmalarına destek veren Sabancı Topluluğu’nun enerji, banka finansmanı, arama kurtarma, barınma, gıda ve temel ihtiyaç alanlarında bölgeye 12 milyar TL kaynak aktardığı belirtildi. .

KARGO UÇAKLARI İLE TÜRKİYE’YE İLAVE YARDIM

Dünyanın dört bir yanından depremzedelere yardımlar devam ederken, Amazon hafta sonu şirketin bağışladığı yardım malzemelerinin yüklü olduğu iki Amazon Air kargo uçağını ABD ve Almanya’dan İstanbul’a gönderdi.

Tüm Avrupa ve ABD’de Amazon ekipleri tarafından hazırlanıp paketlenen 45 tondan fazla çadır, uyku tulumu, ısıtıcı, battaniye gibi temel ihtiyaç ve barınma malzemeleri, Türkiye’de faaliyet gösteren STK’lar aracılığıyla hızla bölgeye ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. alan. Şirket, depremin ilk günlerinde depremden etkilenen bölgelere on binlerce yardım malzemesi göndermişti.

DEPREM BÖLGESİNDE YERLİ ÜRETİME DOĞRUDAN DESTEK

Marketler zinciri CarrefourSA, deprem bölgesindeki yerel çiftçi ve üreticilerin üretimlerini sürdürebilmeleri için “Üretime Doğrudan Destek” projesini hayata geçirdi.

Şirket, depremin olduğu 11 ilde yerli üreticilerin yanı sıra kooperatiflerden 100 ton limon, 10 ton beyaz lahana, karalahana, karnabahar, kabak ve 30 bin demet maydanoz satın alarak yerli üretimin sürdürülebilirliği için harekete geçti. özellikle Hatay, Kahramanmaraş ve Adana’da. ilan edildi.

haber-haymana.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu