Yaşam

John Wick ve Matrix Serisi ile Kalbimizi Fetheden Oyuncu Keanu Reeves’in Kimsenin Bilmediği Üzücü Hikayesi

Keanu Reeves, Hollywood’un en büyük yıldızlarından biri olma yolunda pek çok zorluğun üstesinden gelmek zorunda kalmış ve çok genç yaşta hayat tarafından yıkılmış bir insandır. Ancak çok az kişi onun zorlu çocukluğunun hikayesini biliyor. Ailesi hakkında konuşmayı sevmez. Adeta azim kanıtı olan bu adamın ünlü olma yolunda neler yaşadığına bir göz atalım. ?

Keanu Reeves, 2 Eylül 1964’te Lübnan, Beyrut’ta doğdu.

Kostüm tasarımcısı Patricia Taylor ve jeolog Samuel Nowlin Reeves Jr.’ın çocuğu olarak dünyaya geldi. Farklı ülkelerden gelen ebeveynleri nedeniyle çok güçlü bir genetik mirasa sahip. Soyu İngiltere, İrlanda, yerli Hawaii, Çin ve Portekiz’e kadar uzanıyor. Ailesi, Keanu üç yaşındayken boşandı ve daha sonra annesiyle birlikte yaşamak için Toronto’ya taşındı. Her şey aslında burada başladı.

Keanu, dört çocuğun en büyüğü ve iki küçük üvey kardeşi var.

Böyle büyük bir ailede büyümenin Keanu için zor olduğunu ama aynı zamanda ona hayatı boyunca yardımcı olan iradeyi verdiğini söylüyor.

Keanu’nun çocukluğunu şekillendiren koşullar onu kesinlikle bugün olduğu adam yaptı. Ne kadar zor olursa olsun sıkı çalışmaya değer veren biri. Oyunculuk kariyeri boyunca başkalarına aktardığı ödüllendirici bir ders.

Bir Hollywood yıldızı olarak sona erecek olan hayatın sancılı yolculuğu bir süre daha devam etti.

Zor bir çocukluk geçirdi. Keanu ailesi, ebeveynlerinin sorunlu evliliği nedeniyle sık sık taşındı. Babası, hem Keanu’yu hem de annesini fiziksel olarak taciz etti ve annesini aynı anda birden fazla göreve zorladı. Ebeveyn şefkati olmadan büyüdü ve ergenlik çağında sık sık akrabalarının evlerinde kaldı. Hatta bir ara bir arabada yaşadığını bile söyledi.

Keanu, ekonomik nedenlerle 1985’te Etobicoke Sanat Okulu’ndan ayrılmak zorunda kaldı.

Çok yer değiştirdikleri için beş yılda dört farklı okula gitmişti. Bu nedenle örgün eğitim eksikliğine rağmen pes etmedi. Annesine yardımcı olmak için iş aramaya başladı. 15 yaşında düşük bütçeli filmlerde yapım asistanı olarak çalışmaya başladı. İlk olarak 1986’da April Wine’ın “Dangerous” klibinde rol aldı. Bunu 1989 yapımı “Ebeveynlik” filmindeki ilk büyük rolü izledi. sorunları olan bir genç.

Kariyeri boyunca Keanu, iş ahlakı ve başarısından ötürü övüldü.

İşleri biraz daha iyiye gitmeye başlayınca Los Angeles’a giderek kendine yeni bir hayat kurmuş ve kariyerine başlamıştır. Oyunculuk becerilerini geliştirmek için çok çalıştı ve aksiyon odaklı türlerde sayısız eksiksiz iş yaptı. “The Matrix” üçlemesi gibi gişe rekorları kıran rollerden “John Wick” gibi daha küçük projelere kadar, Keanu hala dünyanın dört bir yanındaki izleyicileri cezbetmektedir.

Bu süreçte ailesine her zaman destek olan oyuncu, birçok sosyal sorumluluk projesinde görev alma isteğiyle de takdir topluyor. İnsanları kanser için bağış yapmaya teşvik etmeye çalışıyor.

Çocukluk günlerinden kendine güvenmeyi ve ne olursa olsun çalışmayı öğrendiğini söylüyor.

Sıkı çalışması ve adanmışlığı onu bugün Hollywood’un en sevilen aktrislerinden biri yaptı. Başarı öyküsü, çocukluğu boyunca zihinsel ve fiziksel şiddete maruz kalmış birçok kişiye ilham kaynağı oluyor. Azim, özgüven ve hayata bakış açısıyla Keanu, yüklerin üstesinden gelmek ve zorluklara rağmen hayallerinin peşinden gitmek için bir ilham kaynağı.

Bazı insanlar gerçekten şanslı doğmazlar, bu şansı kendileri yaratırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu