Haber

Milletvekili Arvas: “14 milyon vatandaşımızı ilgilendiren kanun teklifi kabul edildi”

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, yaklaşık 14 milyon vatandaşı ilgilendiren kanunda tekliğin kabul edildiğini belirterek, “Bu çerçevede 361.8 milyar liralık bir miktarın yeniden yapılandırılacağı tahmin ediliyor.”

Açıklamada bulunan Abdulahat Arvas, kamu borçlarının yeniden yapılandırılması için uzun süredir toplumsal bir talep olduğunu ve bu talebin kamuoyu nezdinde bir beklentiye dönüştüğünü söyledi. Arvas, “Saha çalışmalarımızda bize en çok iletilen bu beklentimizi Cumhurbaşkanımıza ve genel merkezimize yazılı ve sözlü olarak iletiyorduk. Ancak Türkiye’de birçok sivil toplum kuruluşu bu noktada vatandaşın sesi oldu. Siyasi, sosyal ve ekonomik tüm unsurlar Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlarımızdı.Bu toplumsal talebe karşılık verildi.”

Dün itibarıyla “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın Meclis’te görüşülerek yasalaştığını belirten Arvas, “Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Cumhurbaşkanımızın onayı ile kamu borçları 48 ay taksitle ödenecek.Bu çerçevede 361,8 milyar liralık bir miktarın yeniden yapılandırılması öngörülüyor.Kanun kapsamındaki yeniden yapılandırma kararları ile ödenecek kamu borcu vergi dairelerine, gümrük müdürlüklerine, sosyal güvenlik kurumlarına, belediyelere, özel idarelere, yatırım izleme ve uyum dairelerine, vergi, trafik, askerlik, nüfus cezaları, köprü, otoyol, kaçak geçiş ücreti gibi geniş bir yelpazedeki her türlü borçlar, isim para cezaları, idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta prim borçları, ecrimisiller tırmanışına konu olmuştur.Yine kanun kapsamında, ticari taksi, minibüs ve benzeri şehir içi toplu taşıma araçlarında çalışanların sigortaları, Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenecek alanlarda kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışanların 2925 sayılı iş kazası, meslek hastalığı Malullük ve görev malullüğü sonucu doğan rücu alacakları, haksız yere ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar yeniden yapılandırılabilir. Cumhurbaşkanımızın daha önce de belirttiği gibi 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle vergi dairelerine 2 bin liraya kadar borcu olan tüm vatandaşlarımızın borçları bu kanun kapsamında siliniyor. Düzenleme ile devlet 2 bin TL’ye kadar olan alacaklarından bir defaya mahsus olmak üzere herhangi bir kural aramadan feragat ediyor. Vergi affından borç yapılandırmasına, sürücü belgesi affından araç kullanma ceza puanlarının silinmesine kadar tarihimizin en büyük kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına olanak sağlayan kanunun milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu