Yaşam

Önce Kızılcık Şerbeti Şimdi Gülbin Tosun: RTÜK 4 Kanala Ceza Verdi!

Son günlerde kanallara verdiği cezalarla ses getiren RTÜK, cezalarına bir yenisini ekledi. RTÜK, FOX, Halk TV, TELE 1 ve Flash Haber kanallarına çeşitli vesilelerle para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) son günlerde kanallara verdiği cezalarla gündemde.

Çok konuşulan Kızılcık Şerbeti dizisinde Doğukan Güngör, Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ceren Karakoç, Sibel Taşçıoğlu ve Settar Tanrıöğen rol aldı.

RTÜK, diziye düğün gecesi kadına yönelik şiddet sahnesi nedeniyle 5 hafta ara verme ve 1.5 milyon TL para cezası verdi. Bu karar geçtiğimiz günlerde kanala bildirildi.

Birçok izleyici ve ünlü isim de bu karara tepki gösterdi. Beşerler, kafası kesilen dizilere herhangi bir yaptırım uygulanmadığına da dikkat çekti.

Son olarak RTÜK bu cezalara bir yenisini ekledi. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, FOX TV, Halk TV ve Tele1 kanallarına ceza kesildiğini paylaştı.

Taşçı, FOX TV’nin canlı yayında Gülbin Tosun’un iktidar anlayışını eleştirdiği için yüzde 3 para cezasına çarptırıldığını belirtti.

Halk TV’de yayınlanan ‘Çan pazarında vinç ticareti’ haberine de aynı şekilde ceza kesildi.

Son olarak Tele 1, “yanlış iddialarda bulunduğu” gerekçesiyle %3 ceza aldı.

Ayrıca Flaş Haber, tutuklama kararı olan bir konuğun “devletin deprem bölgesindeki halkı yalnızlığa terk edip insanları harabelerden çıkarmayarak enkaz kaldırma çalışmasına başladığı” iddiasıyla da para cezasına çarptırıldı.

gurgentepeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu