Haber

Özgür Özel CHP Genel Başkanı seçildi

Özgür Özel: Kılıçdaroğlu’nun tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, tescil belgesini aldıktan sonra Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek bölümün teslim edileceğini belirterek, “Tecrübe ve bilgi birikiminden yararlanmaya devam edeceğiz” dedi. Türkiye’yi yönetmeye layık gördüğümüz ve neredeyse her iki kişiden birinin desteğini alan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun.”

Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel, Ankara’da bir otelde CHP il liderleriyle buluştu. Özel, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından basına açıklama yaptı. Özel, CHP’nin 3. Genel Başkanı ve eski Başbakan Bülent Ecevit’i ölüm yıl dönümünde anarak, toplumdaki CHP’ye olan ilgi ve güveni, Ecevit ve arkadaşlarının 1975’te ulaştığı noktaya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Özel, il başkanlarıyla yaptığı görüşmeye ilişkin ise, “Kongrelerde ve dünkü konuşmamda bu taahhüdü verdim; eğer genel başkan seçilirsem, salona kaç il lideriyle girersem gireyim, beraber çıkacağız” dedi. 81 il başkanı. Partimizin terk edilmiş, unutulmuş bir geleneği olan seçilmiş genel başkan, hızla 81 il başkanıyla görüşecek.” Ertesi gün buluşup Parti Meclisi yapısını tartışacağımıza söz vermiştim. Ve her zamanki gibi dün de hiç beklenmedik bir şey oldu; Seçim tüzüğümüz gereği salt çoğunluk arandığından sadece 2 oyla seçim ikinci türe geçildi. O halde günün ilerleyen saatlerinde toplantı yapmak yerine bugün ilk kahvaltıyı birlikte yaptık. “Biz bunu tercih ettik” dedi.

‘CHP, ÖRGÜTÜNE GÜÇ VEREN ANLAYIŞLA YÜRÜYECEKTİR’

Cumhuriyet’in 2. yüzyılının ilk CHP Genel Başkanı olarak il başkanlarıyla demokrasi şöleni yaşadığını belirten Özel, basın açıklamasının ardından Bülent Ecevit’in mezarını ziyaret edeceklerini kaydederek, “Yine bugün öğleden sonra görüş alışverişinde bulunacağım. İl başkanlarımdan gelen talep ve önerileri, bölgesel dağılıma dikkat ederek, “Cinsiyet kotası ve gençlik kotasına uyarak, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir Parti Meclisi kurmak için çalışacağız ve önümüzdeki saatlerde, Teşkilatımızın 81 il başkanımızın yer aldığı bir anahtar listeyi teşkilatımıza sunacağız” dedi.

Anahtar listesinin bir anlamı ve önemi olduğunu ancak bir dayatması olmadığını belirten Özel, “Kuruluşumuz, il başkanlarımız anahtar listemize her zaman sahip çıkacaklarını belirttiler. Ancak biz bu anahtar listesinin olmamasını tercih ediyoruz. Kamuoyu tarafından bir blok liste olarak anlaşıldı. Adaylıklara engel olmuyoruz, dayatmıyoruz ve tüm “Örgütü kapsayan bir anahtar listeyle karşınızda olmayı umuyoruz. Bugün sabahın erken saatlerinde neredeyse tamamı burada olan tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Cumhuriyet Halk Partisi, teşkilatına güç veren, teşkilatından güç alan bir yönetim anlayışıyla yoluna devam edecektir” dedi.

‘SUNUMDAN SONRA BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ’

Kılıçdaroğlu ile devir teslim olup olmayacağına ilişkin ise Özel, “Artık kongreyi bugün tamamlayacağız. İtiraz süresi bugün Parti Meclisi’nin ardından 48 saat sonra doluyor. Buna göre Sayın Genel Başkanımızla, ne zaman netleşince görüşeceğiz. Seçim belgesi verilecek. Tabii devir teslim de olacak. Sayın Başkanımızın biriktirdiği tecrübe, sürekli bir iletişim kanalı olarak bizlere her zaman açık olacaktır. Türkiye’yi yönetmeye layık gördüğümüz ve neredeyse her iki kişiden birinin desteğini almış Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tecrübe ve bilgisinden yararlanmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu