Ekonomi

Popüler göstergeye göre Bitcoin boğa evresine girdi

Investing.com – BitcoinEkim ayında olumlu bir performans sergileyerek ayı aylık bazda %28,5 artışla 34.642 dolardan kapattı.

Eylül ayında yüzde 4’e yakın kısmi fiyat artışı gören Bitcoin, temmuz ve ağustos aylarındaki gerilemeyi durdurmayı başardı. Ekim yükselişiyle birlikte Nisan – Ağustos aylarında ortalama 30.000 dolar seviyesinde oluşan kritik direnç seviyesini aşmayı başaran Bitcoin, aylık görünümde değerli bir yükseliş potansiyeli sunmaya başladı.

Aylık Bitcoin grafiğinde de görüldüğü gibi Bitcoin’in MACD göstergesi Ocak 2022’de negatif bölgeye geçtikten sonra Ekim ayında ilk kez pozitif bölgeye geçmiş ve ayı bu bölgede kapatmıştır. Aylık bazda alınan bu sinyal birçok yatırımcının ilgisini çekerken göstergenin fiyat artışının devamı için önemli bir potansiyele işaret ettiği düşünülüyor.

Teknik analizde sıklıkla kullanılan göstergelerden biri olan MACD, iki üstel hareketli ortalama arasındaki ilişkiye bağlı olarak trendi takip eden bir momentum göstergesidir. MACD’nin pozitif bölgeye doğru ilerlemesi genel kabul görmüş kurallara göre yükseliş sinyali olarak yorumlanıyor.

Geniş bir perspektif sunan aylık grafikte bu sinyalin alınması birçok yatırımcı tarafından Bitcoin’in kritik eşiği aştığı şeklinde yorumlanabilir ve en büyük kripto paraya olan talep artışının devam edebileceği düşünülebilir.

Ancak geçmiş dönem verilerine bakıldığında MACD’nin bir önceki boğa döneminin başladığı Ekim 2020’de de benzer bir görünüme sahip olduğu görülebiliyor. Bu görünüm analistlerin Bitcoin’e yönelik yükseliş beklentilerini artırmasına neden oluyor.

Öte yandan MACD, piyasa katılımcılarının sıklıkla kullandığı göstergelerden biri olsa da teknik açıdan fiyat varsayımı yapmak için tek başına yeterli olmayabilir. Ayrıca piyasayı etkileyen dinamiklerin zaman zaman farklılık göstermesi de trendin aynı şekilde devam edip etmeyeceği konusundaki belirsizliği artırıyor. Ancak piyasa genelinde mevcut durumda olumlu algının devam ettiğini söyleyebiliriz.

Bitcoin’deki yükseliş potansiyelini destekleyen gelişmeler

Son yükselişi ne tetikledi? Bitcoin ETF’yi tespit edinGeliştirilmesine yönelik beklentiler hala canlı ve ödülün yarıya indirilmesi (2024’te Bitcoin ağı üzerinde arzı kısıtlayıcı bir etkiye sahip olacak) yarıya indirmek ) olumlu duyguları besleyen en değerli faktörlerdir. Ayrıca Fed’in faiz oranlarıUzun süre yüksek kalacağının sinyalini verse de pivot faiz oranının bir süreliğine hareket edeceği beklentisi, maliyetin daha fazla artmayacağı görüşünden hareketle kripto paralar gibi riskli piyasaları desteklemeye devam ediyor.

Bu görüşlerle birlikte klasik piyasaların büyük finans kurumları da Bitcoin’e yönelik yükseliş iddialarını listelemeye başladı. Son olarak varlık yönetimi şirketi Bernstein, kripto para biriminin önümüzdeki iki yıl içinde 150.000 dolara ulaşabileceği varsayımında bulundu.

Ancak son haftalarda Bitcoin bazlı yatırım ürünlerine yönelik kurumsal talebin artması da yükselişi destekleyen önemli sinyallerden biri olarak görülüyor. Öyle ki finans piyasalarının en büyük varlık yöneticilerinden biri Siyah Kaya ‘nin Bitcoin’e olan ilgisi piyasa görüşünü olumluya çeviren çok değerli bir unsur oldu. Son aylarda küresel bankacılık devi Standart KiralanmışBitcoin 2024’te 120.000 dolara ulaşabilir senin tahmininBanka analistleri rapor verirken kripto paraya olan güvenlerini ortaya koydu.

Kripto para korku ve risk iştahı endeksinin bugün 72’ye ulaşması, piyasada risk iştahının arttığını vurguladı. Kripto piyasasındaki olumlu atmosfer devam ederken Bitcoin, kasım ayının ilk gününde %0,5 oranında kısmi bir düşüşe başladı ve 34.500 dolar seviyesi civarında yatay olarak hareket etmeye devam ediyor.

samsat-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu