Haber

Portekiz’de Yolsuzluk Soruşturması: İki Büyük Siyasi Partiden Şüpheleniliyor

Portekiz Başsavcılığı, ülkenin iki büyük siyasi partisi olan iktidardaki Sosyalist Parti (PS) ve ana muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti’yi (PSD) zan altında bırakan yolsuzluk suçlamalarını soruşturmak için özel bir ekip oluşturduğunu duyurdu.

Portekiz Başsavcılığı’ndan (PGR) yapılan yazılı açıklamada, “Tutti Frutti Operasyonu” olarak bilinen yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere 5 savcı ve 5 polis müfettişinden oluşan özel bir grup kurulduğu bildirildi. yerel yönetimler.

Açıklamada, belediye başkanları ve PS ve PSD siyasi partilerine bağlı siyasetçiler hakkında 560 ciltten fazla iddianame bulunduğu belirtildi.

2017 yılında ülkede başlayan “Tutti Frutti Operasyonu” kapsamında binlerce isimsiz şikayetin ardından savcılık, dönemin Lizbon Belediye Başkanı, şimdiki Maliye Bakanı Fernando Medina ve eski Lizbon Belediye Başkan Yardımcısı, şimdiki Maliye Bakanı Çevre Duarte Cordeiro (her ikisi de PS’den) bir soruşturma başlattı, ancak kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yerel yönetimlerdeki seçim ve ihalelerle ilgili yolsuzluk tezlerine PS ve PSD’den birçok siyasetçi dahil olsa da siyasetçiler bugüne kadar aleyhlerindeki tüm iddiaları yalanladılar.

haber-akoren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu