Haber

Serik Yukarıkocayatak Mahallesi’ne yeni içme suyu hattı

 

Serik Yukarıkocayatak Mahallesi’ne yeni içme suyu hattı

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik ilçesinin Yukarıkocayatak Mahallesi’nde 14 bin metre yeni içme suyu üretiyor.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Serik’in 66 mahallesinde içme suyunun vatandaşlara sorunsuz ve konforlu bir şekilde ulaşmasını sağlamak için altyapı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Serik’te eskiyen ve sürekli arızaya neden olan ana boru hatları belirlenen program dahilinde yenileniyor.
14 BİN METRE YENİ HAT
Arıza ve düşük basınç nedeniyle sorun yaşanan Yukarıkocayatak Mahallesi’nde eski içme suyu boru sınırı yenilendi. Mahalle sakinlerinin artan şikayet ve mağduriyetlerinin giderilmesi için ASAT grupları kolları sıvayarak soruna radikal bir çözüm getirdi. Kullanım ömrünü tamamlayan yaklaşık 14 bin metrelik mevcut içme suyu limitleri tamamen yenilendi. Çalışmalar sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, alınan ek tedbirler sayesinde vatandaşları mağdur edecek herhangi bir su kesintisi yaşanmadı.

KESİNTİSİZ VE SAĞLIKLI İÇME SUYU

ASAT grupları çalışmalarında dünya standartlarında 110 ve 160 polietilen borular kullandı. Bordürün zamanla yıpranan ve arızalara neden olan kısmında yapılan değişiklik sayesinde değerli su kaybının önüne geçilerek olası arızaların önüne geçilerek iş gücü ve zaman kaybının önüne geçildi. Yürütülen çalışmayla Yukarıkocayatak İlçesi yaz-kış kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu