Haber

Van’da Açılan Kadın Spor Merkezlerine Yoğun İlgi

VAN’ın İpekyolu ilçesinde 4 kadın açıldı spor Merkeze son 1 yılda 20 bin kadın geldi. Şerefiye Mahallesi’ndeki spor merkezine gelen kadınlar, diyetisyen kontrolünde spor yapıyor ve kilo veriyor.

İpekyolu Belediyesi’nin Bahçıvan, Cevdet Paşa, Ali Paşa ve Şerefiye mahallelerinde açtığı spor merkezlerine kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Spor kültürünü kente yaymak amacıyla hem kültürel hem de ekonomik nedenlerle spora erişimde dezavantajlı durumda olan kadınlar için açılan spor merkezlerinde farklı branşlarda eğitimler verilmektedir. Son 1 yılda yaklaşık 20 bin kadının spor merkezlerine geldiği belirtilirken, Şerefiye Mahallesi’ndeki kadın spor merkezine dönüşümlü olarak 800 kadının gelip ücretsiz spor yapma imkanı bulduğu belirtiliyor.

Özellikle kilo problemi olan bayanların geldiği spor merkezinde reformer, pilates, kardiyo/fitness, zumba, yoga ve diyet eğitimleri veriliyor. Kilolu kadınlar spor merkezinde diyetisyen kontrolünde spor yaparak kısa sürede kilo verirler. Kas ve bel fıtığı sorunu yaşayan bayanlar da reformer eşliğinde spor yapmaktadır. Merkezde spor yapan Zekiye Abi, ilk geldiğinde 120 kilo olduğunu belirterek, 1.5 ay gibi kısa bir sürede 10 kilo vererek 110 kiloya kadar geriledi. Abi, “Ben bu sporu diyetisyen eşliğinde, antrenörlerimizle yapıyorum. Sağlığıma çok iyi geldi. 70 kilo verene kadar bu sporu yapmaya devam edeceğim.” “İpekyolu Belediyesi’nin sunduğu en keyifli hizmetlerden biri de spor merkezleri. Son 1 yılda açılan 4 spor merkezinde 20 bin kadına hizmet verildi. Bu konuda çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. gelin spor yapın sağlıklı beslenmeyi öğrenin sosyalleşin kadınlarımızın yaşam şekillerini değiştirmek için kilo sorunu olanlar önce spora başlasın spordan sonra kan tahlili istiyorum akdeniz tipi beslenme programı uyguluyoruz Bu kişiye özeldir.Kolesterol ve tansiyon sorunu varsa ona göre ek ayarlamalar yapıyoruz.Bunda da çok şükür bahislerde çok olumlu sonuçlar aldık.Uyuşturucu kullananlar şu anda uyuşturucu kullanmıyorlar.Uygunluğa ulaştılar. 118 kilodan 102 kiloya, 120 kilodan 110 kiloya, 95 kilodan 80 kiloya düşenler var, bu sonuçları görmek bizi çok mutlu ediyor, memnunlar, çok memnunuz. Bunların hepsi 3 aylık bir sürede oldu.” Kardiyo Fitness eğitmeni Suzan Sözen, sporun kadın sağlığına çok iyi geldiğini anlatarak, “Kilo vermeye gelen kadınlarımızı koşu ve yürüyüş bantlarına alıyoruz. Eliptik ve yatay bisikletlerimizle spor yapıyorlar. Onları oraya götürerek kalp atışlarını hızlandırıyor ve kalori açığı oluşturuyoruz. 150 kiloluk kadınlar buraya geliyor. Spor merkezimize genellikle obezite sorunu olan bayanlar gelmektedir” dedi.

Reformer eğitmeni Çebin Tunç, genellikle bel ağrısı, kemik erimesi ve boyun fıtığı olan kadınların bu sporu tercih ettiğini söyledi.

susehri-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu