Ekonomi

Alanya’da Dolu Seralara Zarar Verdi

Antalya’nın Alanya ilçesinde etkili olan dolu, bazı seralarda hasara yol açtı.

İlçede gece saatlerinden itibaren zaman zaman etkili olan dolu, bir oto yıkama işletmesinin çatısının çökmesine neden olurken, bazı seralar ve seralarda bulunan işlerde de hasar meydana geldi.

Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Alanya Ziraat Odası yetkilileri Elikesik, Toslak ve Konaklı mahallelerinde hasar gören seralarda hasar tespit çalışması yaptı.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ana kadar yapılan incelemelerde 13 üreticiye ait 50 dönümden fazla seranın dolu nedeniyle zarar gördüğünün tespit edildiğini söyledi.

Göktepe, “Sebze ve tropik meyvelerin bulunduğu seralarda dolu nedeniyle çökmeler, naylon yırtılmaları ve ürün zararları meydana geldi.” söz konusu.

Bu yaraları iyileştireceklerini ve üretime birlikte devam edeceklerini anlatan Göktepe, seracılık başta olmak üzere tarım alanlarında yaşanan kayıpların doğanın bir gerçeği olduğunu belirtti.

Üreticileri TARSİM sigortasını yaptırmaya davet eden Göktepe, “TARSİM’de devlet desteklerinin artırılması için çalışıyoruz. Bu konuda üreticilerimiz adına devlet yetkililerimizden yardım istiyoruz. Yüzde 75 oranında sübvansiyon yapılabilir, muafiyet oranı yüzde 75″ azaltılabilir.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarabi Tavlı da seraları zarar gören çiftçileri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tarımın Alanya’nın lokomotif kollarından biri olduğunu vurgulayan Tavlı, “Tarım sektöründe üreticimizin ve çiftçimizin her zaman yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de yanlarında olacağız. Yaralarımızı en kısa sürede saracağız. ” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu