Haber

CHP’de aday krizi: Yeni isimler açıklandıkça istifalar aralıksız devam etti

Genel seçimleri geride bırakan Türkiye, bu kez 31 Mart’ta yerel yöneticilerini seçmek için oy kullanacak.

Hal böyle olunca sandığa gitmeden birkaç gün önce siyasi gündem oldukça hareketli hale geldi.

Özellikle ana muhalefet partisi içinde yaşanan aday seçimi krizi birbiri ardına istifaları beraberinde getirdi.

İstanbul’da CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yeni dönemde aday gösterilmeyince sert sözlerle partisinden ayrıldı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı nedeniyle aranmadığını belirten İlgezdi, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

Özel’in ardından yıllardır CHP’de çeşitli görevlerde bulunan Gürsel Tekin’in istifası gündeme bomba gibi düştü.

Kadıköy veya Esenyurt Belediye Başkanı adaylığı için adı anılan Tekin, CHP’de hiçbir liyakat olmadığını, genel merkezdekilerin telefonlara cevap vermediğini söyledi.

İstanbul’da İlgezdi ve Tekin’in istifalarının yanı sıra aynı kriz Artvin’de de yaşandı.

Mevcut Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin aday olmayınca istifa etti.

Elçin daha sonra İyi Parti’den Artvin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu.

En son İstanbul ve Artvin’deki krizleri izledi.

Adana’nın Çukurova ilçesinde mevcut Belediye Başkanı Soner Çetin’in yerine Emrah Kozay Belediye Başkan Adayı olarak aday gösterildi.

Bunun üzerine Çukurova Belediye Başkanı Çetin, CHP’nin ilkelerinden uzaklaştığını ve gasp edildiğini söyleyerek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Soner Çetin’in CHP’den istifasının ardından Seyhan ilçesinde de aynı durum yaşandı.

CHP’nin Adana Seyhan Belediyesi Başkan adayının Oya Tekin olarak açıklanmasının ardından mevcut Belediye Başkanı Akif Kemal Akay istifasını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Akay, “Emeğe değer veren, hemen her alanda üreten, ürettiğini ve diğer kaynakları en verimli şekilde kullanan, hiçbir şekilde ihtiyaç sahibi kimliğine göre ayrımcılık yapmayan, başarısı kabul edilen bir lidere tahammül edemeyen yöneticiler” Bütün kamuoyu tarafından ve tek amaçları kamu kaynaklarını yağmalamak olan, ahlak dışı yöntemler kullananlar.” 55 yıl boyunca işgal ettiğim, hemen her alanda onur ve gururla görev yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Bir atasözünü hatırlatarak, Seyhan ve Adana’ya hak ettikleri hizmetleri vermeye devam edeceğimi tüm hemşerilerime saygıyla duyuruyorum: ‘İstenilen yere gitmeyin, istenmediğiniz yere gitmeyin. sakın ortaya çıkma!”dedi.

Mevcut Seyhan ve Çukurova belediye başkanlarının Adana’daki hamlelerinin yanı sıra Malatya’nın ilçelerinde de kafa karışıklığı yaşandı.

Malatya’nın Arguvan İlçesi’nin mevcut Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ da birbiri ardına istifa etti.

CHP’de son çalkantı İzmir’in Dikili ilçesinde yaşandı.

1984-1994 ve 2004-2013 yılları arasında belediye başkanlığı yapan CHP’nin bölgedeki sembol isimlerinden Osman Özgüven, Dikili’de de aday olan Adil Kırgöz’ün isminin açıklanmasının ardından partiyi eleştirdi.

Adayın değişmemesi üzerine açıklama yapan Özgüven, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Özgüven, istifa açıklamasında başta Genel Başkan Özgür Özel olmak üzere parti yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

Özel, 14 Aralık’ta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Osman Özgüven’i babam gibi seviyorum. “O olmasaydı Özgür Özel bugün burada olmazdı.”dedi.

Sözcü TV’de yayınlanan Sözün Gücü programında Ece Üner’in sunumuyla Özgüven’in istifasını değerlendiren Uğur Dündar, Osman Özgüven’in değerli bir isim olduğunu vurguladı.

Özgür Özel’in tavrını eleştiren Dündar, şunları söyledi: “Özel, Özgüven’in telefonlarına bile cevap vermedi”söz konusu.

“Özgür Özel’i başkan olduktan sonra tanımakta zorlanıyorum” diyen Dündar, şunları kaydetti:

İzmir’de gördüğüm kadarıyla bağımsız adaylar hesaplandığında AK Parti’nin daha fazla ilçe kazanması muhtemel. Bu çatışmaya ‘kongrede bize destek verenlere bu şansı verelim’ mantığıyla yaklaşmanın CHP’ye büyük kayıp vereceğini düşünüyorum. Açıkçası Özgür Özel’i birçok kez programlarımda ağırlamış ve umudunu geleceğe bağlamış bir yayıncı olarak, genel lider olduktan sonra izlediği çizgiyi görünce onu tanımakta zorlanıyorum. Mesela Osman Özgüven “her şeyim, babam gibidir” dediği kişinin telefonlarına cevap vermedi.

melikgazihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu