Ekonomi

Altcoin piyasasından son gelişmeler

Investing.com – Altcoin piyasasında bugün öne çıkan olayların bir haber özetini derledik.

VeChainMilyar dolarlık Çin pazarına adım atmak

2021 yılında kurulmuş bir moda markası olan Blockmeme, kendine özgü doğal estetiği ile çanta ve moda aksesuarları üreterek yeni neslin tercih ettiği tasarımlara odaklanmaktadır. VeChain, dolandırıcılığa karşı doğrulama çözümü ile tüm Blockmeme çalışmalarında kullanılmak üzere şirket ile paydaş sözleşmesi imzaladı. Blockmeme, her işe gömülü bir çip koyarak şirketin yepyeni tasarımını ve telif hakkı korumasını sağlamak istiyor.

Blockmeme kurucusu Sandy Pan, Blockchain teknolojisinin markanın vizyonuyla uyumlu olduğunu ve daha güvenli bir alışveriş deneyimine yardımcı olacağını söyledi. Bu noktada VeChain, şirket için bir Blockchain çözümü sunarak markanın orijinalliğini korumasına ve standartların üzerinde bir uygulama geliştirmesine yardımcı olacak.

Kardangeçen ay değerli Blockchain büyümesi elde etti

Cardano Vakfı tarafından yayınlanan bilgilere göre, Blockchain ağındaki yerel varlıklar geçen ay ağda 8 milyondan fazla yerel token ile %2’nin üzerinde arttı.

Ayrıca Cardano ağındaki cüzdan sayısı da geçen ay itibarıyla 4 milyonu geçti. Şebekeye kilitlenen toplam fiyat ise Mart ayının prestijiyle 380 milyon ADA’ya yaklaşarak yeni bir zirve kaydetti.

Cardano ağındaki istikrarlı büyümeye rağmen, ağın yerel varlığı uzun süredir bu başarıda fiyatlandırılmadı. Ancak ADA belirteci de Mart ayı boyunca iyi performans gösterdi. Mart ortasına kadar 0,3 dolar gerileyen ADA, ayın geri kalanında %30’luk bir fiyat artışıyla 0,4 dolar direncine kadar yükseldi.

shiba inuKilitli toplam maliyet %70 azaldı

En büyük shiba inuhavuzlu tek takas V3’teki SHIB-WETH (%0,3) havuzu şu anda 1,8 milyon dolara düştü. Bu havuzdaki kilitli toplam maliyet rekoru, önemli bir düşüşle 10,8 milyon dolardı. Ancak havuzdaki token boyutunun küçülmesi nedeniyle Shiba Inu havuzunun yıllık getirisi (APY) arttı.

Merkezi olmayan borsalarda işlem gören varlıkların düşük likiditesi alım satımı ve token fiyatını olumsuz etkileyebileceğinden, likiditeyi artırmak için kilitlenecek varlıkların yıllık getirisi artar.

Shiba Inu havuzunda TVL’nin düşmesi ile SHIB’in yıllık getirisindeki artış yatırımcılar için cazip gelebilir ve daha yüksek getiri nedeniyle Uniswap ağında SHIB havuzunun yeniden dolmaya başlayacağı görülebilir.

Shiba Inu ekosistemi ile ilgili bir diğer gelişme de merkezileştirilmiş büyük borsalardan biri olan Crypto.com. KAPUTve SHIB tokenlerine bağlı işlemlere başlayacağını duyurdu.

Crypto.com, platformunda BONE/SHIB ticaret çiftini açarak büyük kripto borsalarının ortasında bir çentik açtı. Borsa ayrıca Shiba ekosistemi için değerli bir hizmet sunmaya başlayacak.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu