Haber

O halde Haydi Sizi Kortlara Çıkaralım: Raket Kullanan Sporlar

Sporseverleri ve spora başlamak isteyenleri buraya alalım! Kortlara çıkıp hünerlerini göstermek isteyenler için raketle oynanan sporları bu içeriğimizde derledik, hazırsak başlayalım!

1. Tenis

Raket denilince akla ilk gelen sporlardan biri olan tenis aslında en popüler sporlardan biridir. Dünyanın birçok yerinde gelişen bu spor gerçekten de en keyifli sporlardan biri!

2. Badminton

Tek veya çift olarak oynanabilen badmintonun raketleri ve topları tenisten oldukça farklıdır. Çok hafif olan badminton topu tenis topu gibi zıplamaz.

3. Masa Tenisi

Pint pong olarak da bilinen masa tenisi, raketle oynanan sporlardan biridir. Aslında masa tenisi bildiğimiz farklı bir tenis türüdür.

4. Squash

Dört tarafı duvarlarla çevrili bir alanda oynanan squash, iki kişi ile oynanır. Top yere iki kez çarpmadan önce oyuncular duvara doğru şekilde şut atmalıdır. Tarzı, file olmaması açısından tenisten oldukça farklı ama bir o kadar da keyifli!

5. Raketbol

2 veya 3 kişi ile oynanan raketbol, ​​diğer raket oyunlarına göre daha hızlı bir oyundur. Hentbol ve squash arasında bir spordur.

6. Lakros

Lacrosse’un amacı raketlerle topu rakip takımın kalesine sokmaktır. Takım formatında oynanır.

7. Bask Balosu

Alışılmadık bir deri raketle yapılan bask top sporu, topun duvara atılmasıyla oynanır.

8. Qianball

Tenis ve squash arasında bir oyun olan qianball sporunda fark olarak duvar istenmez. Bire bir seferde top bir ipe bağlanır.

9. Hızminton

Badmintondan en büyük farkı filesiz oynanabilmesidir. Filesiz oynanan Speedminton aslında badmintondan türemiştir.

10. Padel

Tenis kortuna göre daha küçük bir kortta oynanan Padel, çiftler ile oynanıyor. Raket tenisten farklıdır. Kullanılan toplar benzerdir ancak tenisten daha az basınçla oynanır.

konak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu