Ekonomi

Boeing hisseleri Wells Fargo’nun notunun düşürülmesi ve Çin’e teslimatta yaşanan gecikmelerin ardından düştü

Boeing (BA) hisseleri, uçak üreticisinin sorunlarının devam etmesi ve Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA) daha fazla güvenlik değerlendirmesi için şirketin 737 MAX 9 jetlerinin askıya alınmasının süresiz olarak uzatılması nedeniyle Salı günü %7’ye kadar düştü.

FAA, Boeing’in tüm üretim sürecinin kapsamlı bir incelemesini yürütmek için uçağın askıya alınmasına devam etme kararını duyurdu. Yetkili makam bu kararı “son birkaç yılda ortaya çıkan üretimle ilgili çeşitli sorunların” ardından aldı. Sky News’in yakın tarihli bir raporunda, FAA yöneticisi Mike Whitaker’ın MAX 9’un “ciddi kusurları” olduğunu belirttiği aktarıldı.

Doğu saatiyle 11:35 itibarıyla Boeing’in hisse senedi fiyatı %6,7’den fazla düşüşle 203,25 dolara geriledi.

Buna ek olarak bugün erken saatlerde Wells Fargo, Boeing’in hisse senedi notunu ‘Outperform’dan ‘Nötr’e düşürdü ve hisse başına hedef fiyatını önceki 280 $’dan 225 $’a düşürdü.

Wells Fargo analistleri, Alaska Havayolları uçuşunda MAX 9’un panelinin uçuş sırasında kırılması olayının ardından üretim ve teslimat riskinin “önemli ölçüde” arttığını öne sürüyor.

Analistler, “Hisse senedi fiyatlarının değer kazanma potansiyelinin bu riski telafi etmediğine ve bunun da notumuzu düşürmemize yol açtığına inanıyoruz” dedi. Finans kurumu, Boeing’in Federal Havacılık İdaresi (FAA) denetimini sorunsuz geçeceğine dair şüphelerini dile getiriyor.

Salı günü Boeing’in hisse senedi fiyatındaki düşüşe katkıda bulunan bir diğer gelişme de The Wall Street Journal’ın yeni Boeing 737 MAX 9 jetlerinin Çin’e teslimatında ek gecikmeler yaşandığına dair raporuydu.

WSJ makalesinde belirtildiği gibi, Ocak ayında MAX uçaklarını teslim alması planlanan China Southern Airlines, konuya yakın kaynaklara göre artık bu jetler üzerinde ekstra güvenlik denetimleri yapmayı planlıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu