Haber

İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu neden kapatıldı? Hollanda konsolosluğu ne zaman açılacak?

Aşırı sağcı Katı Yön Partisi’nin genel başkanı Rasmus Paludan’ın İsveç ve Finlandiya’daki Kuran yakma eylemleri Türkiye’yi ayağa kaldırdı. İstanbul2019 yılında Hollanda konsolosluğunun neden kapatıldığı ve Hollanda konsolosluğunun ne zaman açılacağı merak ediliyor. İstanbulHollanda konsolosluğunun neden kapatıldığı ve Hollanda konsolosluğunun ne zaman açılacağı gündemde. İstanbul Hollanda konsolosluğu neden kapatıldı? Hollanda konsolosluğu ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde…

İSTANBUL’DAKİ HOLLANDA KONSOLOSLUĞU NEDEN KAPATILDI?

Rasmus Paludan’ın Türkiye’deki Kuran yakma hareketlerinin ardından ABD, Almanya ve Fransa vatandaşlarına yönelik açıklaması, “Terör saldırılarına karşı dikkatli olun.” Uyarının ardından Hollanda’dan dikkat çekici bir karar geldi. İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu, olası protesto gösterileri ve Batı amaçlarına yönelik artan tehdit nedeniyle süresiz olarak ziyarete kapatıldı.

HOLLANDA KONSOLOSLUĞU NE ZAMAN AÇILACAK?

İstanbul Beyoğlu’ndaki Hollanda Başkonsolosluğu, “olası protesto gösterileri ve batı hedeflerine yönelik artan tehdit” gerekçesiyle geçici olarak ziyarete kapatıldı. Başkonsolosluğun Twitter sayfasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu çevresinde olası protestolar ve batılı amaçlara yönelik artan tehdit nedeniyle İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu geçici olarak kapatılacaktır. 30 Ocak 2023 itibariyle ziyaretçi.” Öte yandan geçtiğimiz hafta peş peşe açıklama yapan ABD, Almanya ve Fransa, Kuran yakma eylemleri nedeniyle Türkiye’de terör saldırısı riskinin arttığını söyleyerek vatandaşlarını uyardı. Üç ülke Türkiye’deki vatandaşlarına kalabalık yerlerden uzak durmalarını ve dikkatli olmalarını söylemişti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Son dönemde İsveç’teki Türk Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakılması Türkiye’de terör saldırısı riskini artırdı. Bu nedenle özellikle kalabalık halka açık yerlerde bundan kaçınılmalıdır. , ve dini ibadethanelerden kaçınılması gerektiğini belirterek, “Ziyaret ederken dikkatli olun” dedi.

“TERÖRİSTLER İBADET YERLERİNİ HEDEF ALABİLİR”

ABD Büyükelçiliği ise, “Avrupa’da son dönemde yaşanan Kuran-ı Kerim yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, teröristlerin Türkiye’deki ibadethanelere yönelik olası misilleme saldırılarına karşı vatandaşlarını uyarıyor. Teröristler ibadethaneleri veya yerleri hedef alıyor. Batılıların uğrak yeri, çok az uyarı veriyor veya önceden uyarı vermeden saldırabilirler. Batılıların yaşadığı bölgelerde dikkatli olun. Kalabalıklardan kaçının. Dikkat çekmeyin. Haberdar olun. Güncellemeler için yerel medyayı izleyin. En son Duyurular için Embassy sitesini takip edin ve ABD vatandaşlarına mesajlar.” Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’nden gönderilen e-postada şu ifadelere yer verildi: “ABD Konsolosluğu’nun 27 Ocak 2023 tarihinde yayınladığı güvenlik alarmında da hatırlatıldığı üzere Türkiye’de terör saldırısı riskinin artması nedeniyle bölgede yaşayan insanlar Türkiye’de veya Türkiye’de yaşayan Fransızların, özellikle ibadet yerleri de dahil olmak üzere yabancı uyrukluların ziyaret ettiği bilinen buluşma noktalarında azami dikkat göstermeleri isteniyor.”

haber-terme.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu