İş

ÖZBELSAN personeline rekor zam

SİVAS (İGFA) –İmza törenine Belediye Başkanı Hilmi Alım, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek, kurum yöneticileri ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Törende konuşan Hizmet İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, “Türkiye’nin her yerinde çalışan personel görünüyor ama belediye personeli görünmüyor. Bizi gören tek kişi Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin… Önümüzde seçim var, biz de liderimize var gücümüzle destek vereceğiz. Kendisi şefkatli bir lider, en önemlisi 5 yıldır tüm maaşlarımızı, ikramiyelerimizi, sosyal haklarımızı zamanında aldık. Birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe çalıştık. “Bunun mimarı Belediyemiz Diğer, Hilmi Bilgin…” dedi.

Göreve geldikleri 2019 yılından bu yana çalışanlarının özlük haklarında önemli iyileştirmeler yaptıklarını kaydeden Alım, “Şehrimize hizmet ederken sizlere de güvenle hizmet veriyoruz. Bu şehir temiz olacak diyoruz, temizlik birimimize güveniyoruz. Bu şehrin park ve bahçeleri güvende olacak diyor, park ve bahçe birimimize güveniyoruz. Biz bu şehrin idari birimlerinin vatandaşlarla iletişim kuracağını söylüyoruz, idari birimlerde görev yapan kardeşlerimize güveniyoruz. Altyapı sorunu olmayacağını söylüyoruz, altyapıda çalışan kardeşlerimize güveniyoruz. Onun için millete açık bir yüzle, anlayışla görünüyorsak, bu bizim size güvendiğimiz ve sizin o güvene ihanet etmediğiniz içindir. Bunun dışında kalmamak adına sizlere daha uygun, daha müreffeh, daha müreffeh bir yaşam sunabilmek adına imkanları en üst düzeye çıkararak maaşları, özlük haklarını ve sosyal hakları daha uygun hale getirmek için çalıştık ve çalışıyoruz. Özbelsan işçilerimizin taban maaşlarını yüzde 122’lik rekor artışla en düşük net 33 bin liraya çıkarıyoruz. Yıllık ikramiyeleri 30’dan 40’a çıkarıyoruz, hayırlı olsun” dedi. Şu şekilde konuştu:

Konuşmaların ardından belediye ve sendika yetkilileri tarafından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu