Haber

Son dakika: Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Wagner’e son davet: Kandırıldınız…

Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner lideri Yevgeny Prigojin’e karşı Wagner birliklerine seslendi.

“KANDIRILDINIZ, SUÇ MACERASINA ÇEKİLDİNİZ”

Bakanlık Wagner’in birliklerine  “Aldatıldınız. Bir suç macerasına sürüklendiniz. Wagner temsilcileri ve kolluk kuvvetleriyle iletişime geçin”Ayrıca güvenliklerinin garanti altında olduğunu belirtti.

Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin liderliğindeki bir paralı güvenlik şirketi olan Wagner grubu, Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu’ya meydan okuyarak Rostov-Na-Don’daki Rus Güney Askeri Bölgesi karargahını kuşattı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Wagner savaşçılarının zırhlı araçlar ve tanklarla birlikte Rusya Güney Askeri Bölge Karargahı binası çevresinde konuşlandığı görülüyor. Wagner savaşçıları, Rusya Savunma Bakanlığı binasının kapı ve pencerelerine ağır silahlar yerleştirdi. Rostov-Na-Don sokaklarında kritik noktaları kontrol etmeye çalışan Wagner kümesi üyelerinin hareketi görülüyor.

“ŞOYGU VE GENEL KURUM BAŞKANINI İSTİYORUZ”

Rusya Güney Askeri Bölge Karargahı önünde askeri yetkililerle tokalaşırken görüntülenen Wagner’in Kurucusu Prigojin. “Bir kez daha söylüyorum. Şoygu ve Genelkurmay Başkanı’nı burada istiyoruz. Onlar gelene kadar burada olacağız. Rostov’u bloke edip Moskova’ya gideceğiz.”ifadelerini kullandı.

Prigojin’in Telegram kanalında paylaştığı görüntüde, “Karargahtayız. Rostov’daki askeri havaalanı da dahil olmak üzere askeri tesisler de kontrolümüz altında. Karargah çalışıyor.”söz konusu.

Genelkurmay başkanının karargahtan kaçtığını iddia eden Prigojin, şöyle devam etti:

“Sorun yok. Her şey kontrol altında. Hava Kuvvetleri’nin bize değil Ukraynalılara saldırmasını sağlamaya çalışıyoruz. Wagner’in cephede orduya engel oluşturduğu haberlerine kulak asmayın. Cephedeki durum düzelmedi. bizim yüzümüzden kötüleşti.Buraya geldiğimizde bir çok şeyi bir kez daha teyit ettik.Birçok toprak kaybedildi.Ölen Rus “Asker sayısı üstlerine bildirilenlerin 3-4 katı. Bazı günlerde 1000 kadar asker kaybediliyor.”

Öte yandan Rostov Bölge Valisi Vasily Golubev, bölgede hafta sonu yapılması planlanan tüm toplu etkinliklerin iptaline karar verildiğini bildirdi. Golubev ayrıca Rostov’dan Taganrog’a ve kuzeye giden rotada geçici trafik kısıtlamaları getirildiğini bildirdi.

ETKİNLİK

Wagner’in kurucusu Prigojin, Rus ordusunu Wagner’e saldırmakla suçladı ve misilleme yapmakla tehdit etti.

Federal Güvenlik Servisi (FSB) “silahlı isyan”İddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Wagner’in kamplarına saldırdığı iddiaları yalanlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu