Haber

Ümit Özdağ, Hatay’da Arap nüfus olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Sevda SARIKAYA–Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medyada yayınlanan bir görüntüde Hatay’ın nüfusunun çoğunluğunun Arap olduğunu söyleyen imam Halil Konakçı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“VATANDAŞLARIMIZIN ARASINI KESMEK İÇİN SÖZLER SÖYLEDİ”

Savcılığa sunulan dilekçede, “Şüpheli, Halil Konakçı’nın görev yaptığı caminin yanı sıra ülke genelinde konuşmalar yapıyor. Konuşmaları sosyal medya platformlarında yayınlanıyor. Camilerde yasaklamadılar, ezan Allahu olarak okundu. Ekber, Hatay’ın çoğunluğu Arap, Hatay Türkiye’ye katıldığında yapılan ilk işlem namazın yasaklanması oldu. Şüphelinin sözleri gerçeklerle bağdaşmaz ve hata teşkil eder. kabul edilmek, üstelik bu utanç verici kanaati caminin minberinden söylemek. Şüpheci davranmış, vatandaşlarımızın arasında düşmanlığı körükleyecek sözler söylemiş ve Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına karşı işlenen suçun nitelikli bir versiyonu oluşturulmuştur.”

“HATAY 7 BİN YILLIK TÜRK TOPRAKLARIDIR”

Özdağ suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada, “Bu şahıs haddini aşan spekülatif açıklamalarla ön plana çıkmaya çalışan, partimizi üstü kapalı ama çok açık alay eden, bizimle polemik yapmaya çalışan ama kendisi ile dalga geçen birisi” dedi. bu kişi bizim ulaşıp cevap vermediğimiz bir kişidir diyanet işleri başkanlığı bu kişinin ülkemize, insanımıza ve islam dinine daha fazla zarar vermeden diyanet işlerinden çıkarılmasını tavsiye ederim. bugün yaptığımız açıklama Hatay Hatay hakkında yaptığı çirkin edepsiz edepsiz milli olmayan düşmanca açıklama Türkiye’nin birliğine düşmandır ve yıllardır bir saçmalığa dayanarak Baas rejiminin argümanını destekleyen bir açıklama yapmıştır. böylesine hassas bir dönemden hiçbir görev yapmadan geçerken, halkı Hatay konusunda Esed rejiminin, Baas rejiminin tezini tekrarladı.Hatay’ da 1939’da Arapların çoğunlukta olduğunu söyledi.Hatay 7 bin yıllık bir coğrafya. eski türk toprağı Hatay’da Türk nüfusun çoğunlukta olduğu ve kurulan Hatay Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye bağlanmayı tercih ettiği ortaya çıktı” dedi.

“YATIRIMCILARA TEŞEKKÜRLER”

Özdağ, açıklamasının devamında, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ödediği vergileri ve maaşını alan Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi, Arapların yaptığını söyleyerek Baas rejiminin tekrarladığı bir şeyi tekrarlarsa” dedi. Hatay’da çoğunlukta olması bu şahsın milli güvenlik tehdidi olduğunu ortaya koymaktadır.Bundan sonra bir daha cüret ederse Türkiye’ye ve partimize yapmış olduğu her alçakça saldırıyı hukuk çerçevesinde en ağır şekilde cezalandıracağız. , çünkü bu kişi Türkiye’nin toprak bütünlüğünün amiral gemisi olan PKK gibi açıklamalarda bulunma küstahlığını göstermiştir. Okunduğu için emperyalistleri ve işgalcileri övmüştür.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu