Haber

29 ilde devremülk dolandırıcılığında 30 tutuklama

Jandarmanın Aydın’a bağlı 29 ilde düzenlediği devre mülk dolandırıcılık operasyonunda 30 zanlı tutuklandı.

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Aydın Jandarma Komutanlığı Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, devre mülk dolandırıcılığı yapıldığı teziyle 6 ay önce teknik ve fiziki takibe başladı. Şüphelilerin devre mülk sahiplerinin kişisel bilgilerini yasa dışı yollardan elde ettikleri belirlendi. Dolandırıcılık şebekesi üyelerinin farklı illerde kiraladıkları otel ve ofisler ile kendilerine bağlı avukatların hukuk bürolarında eleman yetiştirdiği de belirlendi. Devre mülkü yabancılara daha yüksek fiyata satacaklarını, aksi takdirde iptal ücreti iadesi alacaklarını belirten zanlıların, bu şekilde ikna ettikleri 212 devremülk sahibini dolandırdıkları belirlendi. Toplam 212 kişinin 342 milyon 88 bin 887 TL’sinin dolandırıldığı belirtildi.

Gözaltı sayısı 106’ya çıktı Edinilen bilgi ve deliller ışığında hareket eden İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 15 Ocak’ta Aydın’da konuşlanarak İzmir, İstanbul, Düzce, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir, Mersin, Adana, Konya, Ankara, Antalya, Isparta. , Afyonkarahisar, Hatay, Gaziantep, Çorum, Kırklareli, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Kastamonu, Van, Kocaeli ve Bitlis. Baskınlarda aralarında avukatların da bulunduğu 104 zanlı gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çeşitli belgeler ve dijital cihazlar ele geçirildi. 2 zanlının önceki gün jandarmaya teslim edilmesiyle gözaltı sayısı 106’ya yükseldi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 106 zanlıdan 52’si önceki gün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 20’si çıkarıldığı hakim tarafından tutuklanırken, 32’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 54 zanlı dün adliyeye sevk edildi. Bu zanlılardan 10’u çıkarıldıkları hakim tarafından tutuklandı. Operasyonda tutuklu sayısı 30’a yükseldi. Diğer 44 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu