Haber

Rusya, Pasifik Filosunu ‘savaşa en yüksek düzeyde hazır olma durumuna’ soktu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Shoigu, başlatılan teftiş kapsamında Pasifik Filosunun “en yüksek muharebe hazırlığına” getirileceğini duyurdu.

Sputnik’in haberine göre, Savunma Bakanlığı yönetim toplantısında konuşan Shoigu, Pasifik Filosunun muharebeye hazır olup olmadığına dair acilen denetime başladıklarını ve filonun muharebeye hazırlığının en üst seviyeye çıkarılacağını duyurdu.

‘AMAÇ DÜŞMAN ARTIŞLARINI TEKRARLAMA KABİLİYETİNİ GELİŞTİRMEK’

Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kararıyla düzenlenen ani denetim kapsamında bu sabah saat 09.00’dan itibaren tüm Pasifik Filosunun alarma geçtiğini ve en üst düzeyde muharebe hazırlığına ulaşmak için çalışmalara başladığını bildirdi.

Hava-Uzay Kuvvetlerinin bir kısmının, kara birliklerinin ve takviye kuvvetlerinin ani kontrolden sorumlu olduğuna dikkati çeken Shoigu, “Bu teftişin temel amacı, Rus Silahlı Kuvvetlerinin olası geri püskürtme görevini yerine getirme yeteneğini geliştirmektir. potansiyel düşmanın okyanus ve deniz yönlerinden saldırıları.” .

‘FİLONUN KISA SÜREDE HAZIRLANMASI GEREKMEKTEDİR’

Rusya Savunma Bakanı, “Filo, Genelkurmay Başkanlığı’nın emirleri doğrultusunda bir eğitim planı geliştirerek kısa sürede muharebe harekatına hazırlanmak, yakın ve uzak denizlerde bir takım muharebe tatbikatları yapmak zorunda kalacak.” dedi. .

Bu bağlamda Shoigu, Okhotsk Denizi’nin güney kesimi, Sakhalin Adası ve Kuzey Pasifik Okyanusu’ndaki Kuril Adaları’nın “olası bir düşmanın konuşlandırılmasının engellenmesi” gerektiğini ve kontrolün idarede olacağını söyledi. Rus Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Nikolay Evmenov. (DIŞ HABERLER)

haberderik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu