Sağlık

Aynı Anda İki Farklı Bebeğe Hamile kalan Jessica Allen’ın Cesur Ama Garip Hikayesi!

Amerikalı Jessica Allen, hamileliğinin 4. haftasında aynı anda iki farklı bebeğe hamile kaldığı için doktora gittiğinde çok şaşırmıştı. Farklı olan, bu bebeklerin farklı zamanlarda döllenmiş olmalarıydı! Nasıl? İnceleyelim.

Çocuk sahibi olmak her ailenin hayalidir. Normal bir gebelikte döllenme bir kez gerçekleşse de Jessi Allen’ın durumu çok özeldi.

Amerikalı Jessica Allen, hamileliğinin 4. haftasında aynı anda iki çocuğa hamile olduğunu keşfetti. Farklı olan, bu çocuklardan ikisinin farklı zamanlarda döllenmiş ve büyümeye başlamış olması!

Süperfetasyon adı verilen bu durum, tarihte yalnızca birkaç kez meydana gelen çok nadir bir tıbbi durumdur. Süperfetasyonun gerçekleşmesi için annenin birbirine yakın iki farklı zamanda yumurtlama dönemine girmesiyle ortaya çıkabilir.

Ya da yakın zamanda iki farklı kişiyle ilişki yaşadığında ortaya çıkan bir durum. Gerginlik ve yorgunluk gibi çevresel faktörlerin bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir.

Jessica Allen ikinci kez hamile kaldığında ilk bebeği henüz 4 haftalıktı! Bu zaman farkından dolayı iki bebek farklı hızlarda büyüyordu.

Allen, bebeği aldırıp normal hamilelik sürecine devam etmek yerine her ikisine de bakma konusunda cesur bir karar verdi.

Oldukça zorlu bir süreçten geçmesine rağmen sonunda her iki bebek de sağlıklıydı ve Jessica Allen doğum sırasında herhangi bir sorun yaşamadı.

Jessica’nın kararı, benzer bir durum yaşayan anneler için büyük bir ilham kaynağı oldu. Ne düşünüyorsun?

haymanaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu